Takbesiktning fr. 3 998:-

Är du osäker på hur ditt tak mår? Med en takbesiktning från oss kan du få en fullständig insikt i takets hälsa och dess underhållsbehov både nu och i framtiden.

Begär en offert!

Offertförslag levereras normalt inom 24h

SBR logotyp

En komplett takbesiktning

Eftersom taket är en betydande del av huset och en takrenovering eller ett takbyte är en av de dyrare åtgärderna man kan göra på ett hus kan det vara bra att få en förståelse för både dess akuta och framtida underhållsbehov.

Vi erbjuder en komplett takbesiktning där vi går igenom takets alla beståndsdelar. Vi är anslutna till SBR (Svenska byggingenjörers riksförbund), vi har gedigen erfarenhet och utbildning inom takbesiktning. 

När ska man utföra en takbesiktning?

En takbesiktning kan vara ett bra alternativ när:

  • Du är osäker på takets underhållsbehov
  • Funderar på att köpa eller sälja ett hus
  • Du har problem med taket
  • Har en tvist med hantverkare
takbesiktning
takbesiktning

Takbesiktning i hela Sverige fr. 3 998:-

Vanliga frågor och svar:

Hur går en takbesiktning till?

Alla beståndsdelar som ska ingå i besiktningsuppdraget kontrolleras. Besiktningsmannen skapar därefter ett besiktningsprotokoll som levereras till beställaren. Besiktningsprotokollet beskriver genom text och bilder noterade anmärkningar samt övriga konditionsbedömningar som har gjorts på besiktningsdagen.

Besiktningsprotokollet i sig är det som därefter utgör resultatet av vår statusbesiktning och kan ligga till grund för beslut gällande fastigheten och dess underhållsplan.

Skulle det uppstå några frågetecken eller behövas förtydliganden kring besiktningsprotokollet är vi tillgängliga via telefon och mail.

Varför ska man utföra en takbesiktning?

En takbesiktning kan vara bra av många anledningar:

  • Uppfattning om rådande status
  • Förutse eventuella akuta problem
  • Uppfattning om underhållsbehov och kostnader
  • Förenkla eventuella åtgärdsbeslut
  • Lägre försäkringspremier
Hur lång tid tar en takbesiktning?

Tiden besiktningen upptar varierar beroende på faktorer såsom beståndsdelarnas omfattning och utformning.

Vad kostar en takbesiktning?

Priset för besiktningen varierar från fastighet till fastighet samt beroende på faktorer såsom beståndsdelarnas omfattning och utformning. Från ca 3 998kr och uppåt.

För ett exakt pris rekommenderar vi dig att du kontaktar oss för en gratis offert.

Kontakta oss för en offert
Vad kommer att finnas med i besiktningsprotokollet?

Besiktningsprotokollet beskriver genom text och bilder noterade anmärkningar samt övriga konditionsbedömningar som har gjorts på besiktningsdagen.

Varför ska ni anlita Sveriges Fastighetskonsult?

Vi besitter rätt kompetens gällande takbesiktning för förekommande byggnadstyper. Vi är utbildade och sakkunniga samt innehar gedigen arbetslivserfarenhet med tillämpliga certifikat. Vi utför i normala fall en grundlig förstudie av er fastighet för att kunna leverera en av marknadens bästa besiktningstjänster.

Takbesiktning Stockholm, Takbesiktning Göteborg, Takbesiktning Skåne, Takbesiktning Uppsala, Takbesiktning malmö, Takbesiktning Linköping, Takbesiktning Halmstad