Fasadbesiktning fr. 3 998:-

Är du osäker på fasadens status? Med en fasadbesiktning från oss kan du få en fullständig insikt över underhållsbehovet, både nu och i framtiden.

Begär en offert!

Offertförslag levereras normalt inom 24h

SBR logotyp

En komplett fasadbesiktning

Eftersom fasaden är en betydande del av huset och en fasadrenovering är en av de dyrare renoveringarna man kan göra på ett hus kan det vara bra att få en förståelse för både dess akuta och framtida underhållsbehov.

Vi erbjuder en komplett fasadbesiktning där vi går igenom fasadens alla beståndsdelar. Vi är anslutna och godkända SBR Byggingenjörer (Svenska byggingenjörers riksförbund) samt har gedigen erfarenhet och utbildning inom fasadbesiktning. 

När ska man utföra en fasadbesiktning?

En fasadbesiktning kan vara ett bra alternativ när:

  • Du är osäker på fasadens underhållsbehov
  • Besiktning inför eventuella garantiåtgärder
  • Du har fasadproblem
  • I tvister med hantverkare
fasadbesiktning 1
fasadbesiktning 1

Fasadbesiktning i hela Sverige fr. 3 998:-

Vanliga frågor och svar:

Hur går en fasadbesiktning till?
 

Alla beståndsdelar som ska ingå i besiktningsuppdraget kontrolleras. Besiktningsmannen skapar därefter ett besiktningsprotokoll som levereras till beställaren. Besiktningsprotokollet beskriver genom text och bilder noterade anmärkningar samt övriga konditionsbedömningar som har gjorts på besiktningsdagen.

Besiktningsprotokollet i sig är det som därefter utgör resultatet av vår statusbesiktning och kan ligga till grund för beslut gällande fastigheten och dess underhållsplan.

Skulle det uppstå några frågetecken eller behövas förtydliganden kring besiktningsprotokollet är vi tillgängliga via telefon och mail.

Varför ska man utföra en fasadbesiktning?

En fasadbesiktning kan vara bra av många anledningar:

  • Uppfattning om fasadens rådande status
  • Förutse ev. akuta problem
  • Uppfattning om underhållskostnader
  • Förenkla ev. köp/sälj beslut
  • Lägre försäkringspremier
Hur lång tid tar en fasadbesiktning?

En fasadbesiktning kan variera beroende på storlek och komplexitet. I vanliga fall mellan 1-2 timmar för ett normaltstort hus.

Vad kostar en fasadbesiktning?

Priset för besiktningen varierar från fastighet till fastighet samt beroende på faktorer såsom beståndsdelarnas omfattning och utformning. Från ca 3 998kr och uppåt.

För ett exakt pris rekommenderar vi dig att du kontaktar oss för en gratis offert.

Få en kostnadsfri offert!
Vad kommer att finnas med i besiktningsprotokollet?

Besiktningsprotokollet beskriver genom text och bilder noterade anmärkningar samt övriga konditionsbedömningar som har gjorts på besiktningsdagen.

Är ni anslutna till SBR branschorganisation?

Ja vi är godkända SBR byggingenjörer.

Varför ska ni anställa Sveriges Fastighetskonsult?

Vi besitter rätt kompetens gällande husbesiktning för förekommande byggnadstyper. Vi är utbildade och sakkunniga samt innehar gedigen arbetslivserfarenhet med tillämpliga certifikat. Vi utför i normala fall en grundlig förstudie av er fastighet för att kunna leverera en av (enligt oss) marknadens bästa besiktningstjänster.